5 sportoefeningen voor thuis achter de buis

Met de zomer in het vizier wordt het nu toch echt eens tijd om een paar kilootjes af te vallen. Een gezonde voeding is dan zeer belangrijk. Dit betekent: water drinken en eiwitten, groenten en fruit eten. Vermijd bewerkte producten, maaltijden met veel koolhydraten en suikers. Naast een gezond eetpatroon, is het belangrijk om in beweging te blijven om je body in shape te houden. Hiervoor kun je een teamsport beoefenen, sporten in de sportschool óf gewoon thuis achter de buis je workout doen.

De voorbereidingen

Voordat je begint aan je thuis workout, is het belangrijk de goede voorbereidingen te treffen. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet, hebben wij een lijstje voor je opgesteld:

 • Zorg voor een sport legging, een ademend shirt en sokken en schoenen die comfortabel zijn.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Zet indien nodig een raampje open.
 • Train je liever niet op een harde ondergrond, koop dan een yogamatje voor je oefeningen.
 • Snap je sommige oefeningen niet helemaal? Kijk dan eerst een instructiefilm op Youtube waarin de oefening nog duidelijker wordt uitgelegd.
 • Zet een flesje water klaar

Thuis workout oefeningen

Klaar met de voorbereidingen? Dan leggen we nu een paar super makkelijke oefeningen uit die je gewoon thuis uit kunt voeren:

 1. Crushes
  Ga op je yogamatje of een handdoek liggen en buig je knieën met je voeten plat op de vloer. Kruis vervolgens je armen over je borst en til je schouders (en niet je hele rug) op richting het plafond. Hou even vast en ga weer rustig omlaag.
 2. Lunges
  Deze oefening moet je staand uitvoeren en is bedoeld om je benen, hamstrings en core te trainen. Vanuit een staande positie stap je met één been vooruit en laat je je heupen zakken. Houdt je bovenlichaam recht en duw jezelf na twee seconden weer in een staande positie. Stap nu met het andere been naar voren en herhaal de oefening.
 3. Jumping Jack
  Met deze oefening train je ontzettend veel spieren in je lichaam. Ga recht staan met je armen langs je lichaam en spring vervolgens zodat je gespreid staat met je benen. Terwijl je dit doet beweeg je beide armen mee naar boven. Je staat nu in een soort kruis. Spring weer terug en herhaal deze oefening.
 4. Burpees
  Tijdens deze oefening zal je hartslag omhoog gaan en train je meerdere spiergroepen. Ga rechtop staan en buig je knieën langzaam totdat je in een squat houding zit. Zak zo ver mogelijk door en breng je handen naar de grond. Spring dan naar achter zodat je in de plank houding komt te staan. Doe vervolgens een push-up, spring weer naar voren en maak een hoge sprong met je armen in de lucht.
 5. Hip Thrust

Ga op de grond liggen, buig je knieën en zet je voeten plat op de grond. Duw vervolgens je heupen omhoog zodat je lichaam vanaf je schouders tot aan je knieën één rechte lijn vormt. Span je billen en buikspieren en probeer deze houding een paar seconden vast te houden.

Reacties zijn gesloten.