De maaltijdbox als jouw online personal voedingsdeskundige

Ik heb in mijn leven veel voedingsschema’s versleten. Deze heb ik zowel via het internet gevonden op de vele dieet websites. Maar ik heb ook regelmatig de hulp van een voedingscoach ingeschakeld.

Dit hielp mij altijd wel redelijk om mijn doelen te behalen, maar nooit helemaal. Begrijp me niet verkeerd een voedingsdeskundige is echt top. Iemand die geleerd heeft voor voeding en precies weet wat wel en niet goed voor je is, en op basis van deze informatie voor jouw persoonlijke situatie een eetschema kan maken is top!

Alleen hier zit een kostenplaatje aan verbonden waar je u tegen zegt. En vreemd genoeg niet vergoed door de verzekering. Maar dat is een andere discussie.

Het houdt dus een keer op om bij je voedingscoach langs te gaan en om advies en motivatie te vragen. Ook de online schema’s zijn maar tijdelijk omdat er niemand is waar je een beroep op kunt doen wanneer je met vragen zit. En er is al helemaal niemand die je motiveert zoals je dure voedingscoach dat wel doet.

Natuurlijk heb ik net als iedereen ook wel eens een maaltijdbox besteld en geprobeerd. Je komt er bijna niet onderuit 😉 Maar dat was het moment dat ik het licht zag en de maaltijdboxen als mijn persoonlijke online voedingscoach ging zien.

Maaltijdboxen als online voedingscoach

Dit heeft natuurlijk wat uitleg nodig. Want hoe kan een maaltijdbox nu een online voedingscoach zijn? Een voedingscoach is iemand die je helpt om gezonder te eten. Dit is wat de een maaltijdbox ook doet! Sterker nog de mensen die bij de verschillende maaltijdbox bezorgers werken is vaak een team dat is samengesteld uit koks, maar ook diëtisten en voedingscoaches.

Het zijn dus voedingsdeskundigen die de gerechten voor in de maaltijdboxen bedenken. Ik ben hier verder naar gaan informeren en kwam tot de conclusie dat deze gerechten volgens de methode van het voedingscentrum worden bedacht. Volgens de schijf van vijf, dat staat voor gezond en gevarieerd eten waarbij je je dagelijks nodige bouwstoffen binnenkrijgt.

Dan hebben we het nog niet gehad over de creativiteit die je terugvindt in de gerechten. Want ondanks dat ze gevarieerd en gezond en vers zijn. Zijn de recepten alles behalve saai! Je eet nooit hetzelfde en eet echt werelds vooral de Marley Spoon menu’s zijn fantastisch. Deze nemen je werkelijk mee op een reis rond de wereld.

Bekijk de Marley Spoon box en menu’s hier:
http://maaltijdbox.nu/bedrijf/marley-spoon-belgie/

Ik zie dus de maaltijdbox als mijn online voedingscoach. Ik bestel hem online via mijn account kan ik eenvoudig aangeven wanneer ik de box wilt ontvangen met hoeveel recepten voor het aantal mensen etc. Ik kan elke week uit 10 nieuwe lekkere maar vooral ook hele gezonde recepten kiezen.

Ik leer dus om gezond te eten, volgens het gevarieerd eetpatroon van het voedingscentrum. De recepten die ik eet zijn door een exact zelfde voedingscoach bedacht als waar ik vroeger veel geld voor betaalde. Alleen nu krijg ik een box vol eten en in principe de coach gratis. 😉

Ik leer nieuwe gerechten kennen, ik leer koken en ik eet gezond! Wat wil je nu nog meer?

Naast de boxen van Marley Spoon heb ik ook HelloFresh, Foodbag en Smartmat geprobeerd. Al deze boxen hanteren ongeveer dezelfde methode . Het is altijd vers eten uit de streek. Inspirerende gerechten die je snel op tafel zet. Hoewel Marley Spoon mijn favoriet is. Wil ik je ook aanraden om de maaltijdboxen van HelloFresh of Smartmat eens te proberen. meer informatie vind je via de volgende link: http://www.maaltijdbox-vergelijken.nl/hellofresh/