Kun je afvallen met kaneel?

Volgens velen kan kaneel er voor zorgen dat je afvalt. Is dat echt zo of is het slechts een fabeltje? Kaneel is een van de lekkerste specerijen die we kennen. Het heeft een zoete, licht scherpe smaak. Afvallen met kaneel is mogelijk omdat het de cholesterol, bloedsuikerspiegel en de aanmaak van insuline verlaagt. Daarnaast is kaneel te gebruiken om bijvoorbeeld klachten tijdens de verkoudheid en darmklachten tegen te gaan.

Onderzoek

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar of het mogelijk is om af te vallen door kaneel en tijdens dit onderzoek is dat positief bevestigd. Kaneel heeft namelijk een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel en je maakt minder insuline aan. Een theelepel kaneel per dag is genoeg om de effecten ervan te kunnen zien. Tijdens een onderzoek is gebleken dat mensen die ongeveer 6 gram kaneel per dag innamen een lagere bloedsuikerspiegel hadden en ook minder insuline aanmaakten. Dat laatste is heel positief want insuline zorgt in je lichaam voor vetopslag. Minder insuline is dus ook minder vetopslag.

Kaneel in je eten of drinken verwerken

Kaneel kun je natuurlijk niet zo innemen, je zult het ergens in moeten verwerken. Je zou bijvoorbeeld kaneel in je toetje kunnen doen, zoals in vla of yoghurt. Het is ook erg lekker wanneer je het over fruit strooit, het meest bekende is nog wel de appel. Kaneel kun je ook oplossen in een drank zoals thee. Ook erg lekker met een klein beetje honing. Het nuttigen van honing is gezond, veel wetenschappers zien in honing een wondermiddel dat gebruikt kan worden tegen diverse lichamelijke klachten. Nog een goede tip is om kaneel te verwerken in een smoothie. Wanneer je bijvoorbeeld een smoothie maakt waar appel in zit, doe er dan wat kaneel bij, smaakt erg lekker